Kirjoittaja on taas free!

Tsadaa! Jatkan freelancerina ja aloitan työt Grundlagessa. Helmikuun alussa siirrän luuni ja läppärini Turun keskustan Kristiinankadulle, yrittäjäkollektiivi ja mainostoimisto Grundlageen.

Mutkien ja ankaran fundeerauksen kautta päädyin takaisin kokopäiväiseen yrittäjyyteen. Nyt tiedän, että se oli oikea päätös. Fiilis ei voisi olla loistavampi! Sijaisuus markkinointiviestintätoimisto Briiffissä on ollut kuin vaihtarivuosi. Nyt olen rinkkoineni kotiovella, monta mahtavaa kokemusta rikkaampana. Hyvä reissu! Borta bra men hemma mansikka.

Mansikka on tällä kierroksella erityismakea. Grundlagessa olen ihanasti työsuhteen ja yrittäjyyden välimaastossa. Kuin pumpulin ja villasukan välissä.

Mikä Grundlage?

Jos et vielä tiedä, kohta kyllä! Turun keskustaan noin vuosi sitten perustettu Grundlage aka Grundis on luova kollektiivi, jossa häärää parikymmentä yritystä ja useita kymmeniä tekijöitä. Samalla se on mainostoimisto, jonka tiimit rakennetaan talon omista freelancereista. Hollilla on ainakin mainonnan, markkinoinnin, muotoilun, digin, printin, valokuvan ja videon ammattilaisia. Kääk hei!

Grundis ja Grundiksen ruhtinatar Mari Tauler olivat vahvasti aiemmin tällä viikolla järkätyn Mainostorstain ja Mainosgaalan taustalla. Upea hulabaloo on vielä tuoreessa muistissa. Siihen sakkiin on kunnia solahtaa.

Voi pojat, jos tällainen yhteisö olisi ollut Turussa, kun aloitin kuutisen vuotta sitten yrittäjänä. Mutta nyt on, ja se on mahtavaa. Jos nappaan työn, johon tarvitaan AD:tä, kuvaajaa, digitaituria tai vaikka projektinhanskaajaa, osaamista on käden ulottuvilla. Ja toisinpäin. Tarjolla on kaikkea, mitä mainostoimistolta voi toivoa. Ja vähän ekstraa.

Aion keskittyä just siihen, minkä teen parhaiten. Kirjoittamiseen.

Olen ilmoittanut olevani kaupungin paras tuotanto-copy. Asetin riman sopivan korkealle ja samalla saatoin keksiä uuden ammattinimikkeen. Nyt tiedän varmuudella, että olen ensisijaisesti kirjoittaja. Vasta sen jälkeen tarkempia määritelmiä, kuten copywriter, sisällöntuottaja, kielenhuoltaja ja toimittaja.

Now also serving up copy in English!

I provide rich and fluent text content to any channel and media. No crappy copy sold here! To eliminate grammatical and stylistic errors, a professional proofreader will go through all my English texts before I wrap them up and send them to my clients. Super excited about this shake-up!

Aion tehdä silloin tällöin myös kalsonkietäpäiviä kotona Kaarinassa. Pääsääntöisesti vaikutan kuitenkin päivisin Grundlagessa Turun keskustassa, vanhan kaupunginkanslian komeassa kivijalassa. Ilmestyn paikalle helmikuun toisella viikolla.

Haetko kirjoittajaa?

Tule moikkaamaan, palaveeraamaan tai hae mut lounaalle!

Anna-Kaisa Kivikoski
anna-kaisa@annakaisakivikoski.fi
050 585 3037

Grundlage
Kristiinankatu 1 C
Turku

Hikinen peura Mainosgaalan valoissa ja Grundlagen alkuvoima Mari Tauler